Vi kan dejta i soffan och alska med vilka vi vill

Vi kan dejta i soffan och alska med vilka vi vill

Katarina Muhr ser retur kungen en tid enar det varenda fett att besta ledig, och hon paminner ifall de stora fordelarna med ett leva utan partner.

Forut nagra dagar sedan fick jag ett bud fran en nybliven ledig som skrev att han var skraj for det morker sjalv beskriver i dejtingvarlden (oops). Han traffade sin sambo fjarran innan dejtingappar fanns och genast, nar hon har lamnat honom, bavar han infor livet som ledig. Jag antagande avgjort att ordet ”mardrom” anvandes.

Den arme snubben ar inte ensam ifall att kanna ett olust infor tanken kungen att dejta. Istallet forut att skrida ut med vannerna, skala pro att slippa ett kasst karleksforbindelse och dromma ifall spannande moten med potentiella karlekar, formar vi i dag stodgrupper dar vi haller varandras hander under en enhetlig angestattack. Sjalv inneha sett manga killar kungen dejtingappar som uppgivet skriver: ”plocka mig harifran”.

Att vara ledig har kanske aldrig varit nagot att bravera ifall gallande Linkedin, men den har kollektiva angesten infor singelskapet kanns ny. Sjalv vill minnas att det var en aning kaxigt att besta singel tidigare. Att det fanns nagot bossigt kvar att framfora: ”Jag tanker dejta och leva livet, fuck forhallanden”. Inneha alla skrackhistorier ifall Tinder-svindlare och ovalkomna dick pics gjort det sa vedervardigt att besta internationalwomen.net titta pГҐ hГ¤r ledig att enbart ordet ger folk kalla karar och en klump i magen?

I tv-serien ”Sex and the city” – originalserien, inte den kackiga rebooten – som sjalv sag ifall for nog hejsan, attonde gangen haromveckan, portratteras singellivet som atravart. Samantha, Carrie, Miranda och Charlotte inneha bra arbetsplats, ligger med vilka de vill nar de vill och dricker cocktails en tisdag enkom for att de kan. De inneha ingen radsla. De inneha lajbans! Och den hade premiar for 25 ar sedan. Borde inte singellivet ha blivit battre, inte samre?

Problemet ar bara att varlden ar forandrad

Allting jag laser och ser koper om hur vidrigt det ar att dejta och hur komplicerat det ar att motas nagon nar karlek outsourcats till appar och skarmar. Jag vet inte om nagon skulle beskriva singellivet som kul i dag. I boken ”Halva Malmo bestar av killar som dumpat mig” skrattade vi i sanning at forfattaren Amanda Romares jakt pa karlek. Att all enkom dumpar henne ar glatt, men det ar ej haha-roligt, utan glatt gallande ett fy-fan-vad-morkt-det-ar-darute-satt. Jag jag ar intet sarfall. Sjalv skrev nyligen en artikel ifall svarigheterna i att eftersoka karleken IRL, en text som uppsyn nyblivna singelvan tydligen blev livradd fran.

I framtidstro ifall att handla livet som dejtande ledig mer uthardligt vander vi oss till bocker, poddar och serier pro att instruera oss om anknytningsmonster och red flags. Vissa gar sa langt att de gifter sig med nagon de aldrig traffat snarare alltsammans svenska folket. Allt forut att singelskapet har blivit civilstatusens version av vattentortyr. Du kan andas och du kommer antagligen overleva, men det kanns som att du drunknar, droppe forut droppe.

Varlden ar vart ostron

Egentligen tror jag inte att det ar singelskapet i sig som folk mar sa kasst ovan, utan sattet vi dejtar kungen. Det ar kliniskt och dystopiskt att bladdra bland tusentals ansikten i timmar. Att strunta i apparna kraver bade stort intresse och mod eftersom folk ej beter sig som de gjorde forr. Det blir svart att mota nagons blick pa andra sidan bussen kungen ett gulligt rom com-satt i och med personen du tittar gallande antagligen stirrar ner i sin telefon.

I ”Sex & the city” skildras singellivet som harligt. ”Vad hande sedan, borde det ej ha blivit battre?” fragar sig Katarina Muhr. Foto: Stella pictures

Sjalv har ingen facit gallande dejt-deppen, men sjalv tanker att vi singlar anda kan ha en aning kul aterigen. Atnjuta aterkomst var stolthet och peka finger at all som far singelskapet att bevilja som en sjukdom. ”Ah, har du ej traffat nagon an? sjalv ar i alla fall ej anslig kvar dig.” Ehh, inte jag heller…? absolut som att Carrie i SATC fick overtyga sig sjalv ifall att hon var ”single and fabulous” med ett utropstecken, inte fragetecken, plikt vi singlar gaska upp oss. Vi utfor ju sa valdigt skroplig reklam for var civilstatus.

Istallet pro att atnjuta livet som dejtande singel att lata som ett enda langt besok i ett toxiskt helvetshal borde vi kanske fokusera gallande det positiva. Pa flertal fason har singlar i dag faktiskt kakan och kan krubba den med. Vi kan dejta ikladda mysbyxor i soffan (enbart en san faktum), ligga med vilka vi vill nar vi vill, halsa vin en tisdag utan invandningar fran en trist partner, och fortfarande ana pa drommen ifall livet som burgen, forut vi kan ju rent teoretiskt aven fortsattningsvis gifta oss rikt.